Vysvědčení

Vysvědčení

Blíží se konec školního roku a většina dětí i učitelů se už nemůže dočkat zaslouženého volna, než se ale rozeběhnou ze školních lavic do ulic, čeká je ještě jeden úkol. ANO. Je tady vysvědčení! Poslední červnový den je zpravidla věnován vydávání vysvědčeni. Odměňte své děti za celoroční snažení ve škole, udělejte jim radost a objednejte zboží nebo dětské oblečení z našeho eshopu.

Historie vysvědčení má na našem území tradici již od roku 1774, po zavedení povinné školní docházky Marií Terezií, bylo také potřeba zavést systém hodnocení prospěchu žáků. Vysvědčení se neudělovalo každoročně, ale až na konci školní docházky (14 let).

Číselné hodnocení výsledků školního vzdělávání se v zemích po celém světě liší. V České a Slovenské republice a v Rakousku se užívá nám dobře známých pěti stupňů:

1 = výborný, 2 = chvalitebný, 3 = dobrý, 4 = dostatečný, 5 = nedostatečný.

A jak je to v ostatních státech?

Pětistupňovou klasifikaci s obráceným pořadím známek (5 = výborný) užívá Bosna, Estonsko, Chorvatsko, Maďarsko, Makedonie, Portugalsko, Rusko, Slovinsko, Srbsko nebo Turecko.

Šestistupňovou klasifikaci, kde nejlepší známkou je 1, užívalo Německo. Obrácenou šestistupňovou klasifikaci (nejlepší známka je 6) užívá Bulharsko, Polsko a Švýcarsko.

Desetistupňovou klasifikaci, kde nejlepší známka je 10, užívá Belgie, Brazílie, Finsko, Francie, Itálie, Litva, Mexiko, Nizozemsko, Rumunsko, Řecko a Španělsko.

Ve Velké Británii, v Kanadě a v USA se nejčastěji klasifikuje písmeny, přičemž nejlepší známka je A (resp. A*, A+), nejhorší D (případně i E, F, G, U).

Výsledky vyhledávání

doprava

nyní od

29,- Kč

image/svg+xml zasilkovna

Více jak 10 let na trhu

Provozujeme E-shop již přes 10 let a máme tak mnoho zkušeností a mnoho spokojených zákazníků, kteří se k nám rádi vracejí. Jsme připraveni Vám nabídnout široký sortiment zboží za skvělé ceny.

30 dní na vrácení zboží

Chápeme případnou změnu názoru a proto Vám umožňujeme do 30 dnů vrátit zakoupené zboží bez udání důvodu

837 ks zboží nejen pro děti skladem

Ve vlastním skladu evidujeme nyní 837 ks zboží nejen pro děti, které jsou připraveny ihned k dodání