9. 9. Evropský den recyklace baterií

9. 9. Evropský den recyklace baterií

Pro spoustu dětí je již dnes naprosto přirozené třídění a recyklace odpadu, již ve školce se účastní spousty soutěží zaměřených na ekologii. Vědí, kam patří plasty, použitý papír nebo sklo. Vědí, ale kam patří použité baterie z jejich hraček, tabletů, mobilních telefonů a dalších zařízení? Už jste si domů pořídili ECOCHEESE?

V každé české domácnosti se nachází průměrně 49 baterií, z toho 8 použitých. To znamená více než 5 000 tun baterií, které leží v domácnostech a vyčkávají na to, zda se dostanou k recyklaci. ECOCHEESE je papírová krabička, ve které jsou díry jako podobně jako v ementálu, do které se mohou vkládat a uchovávat použité baterie.

Evropským dnem recyklace baterií bylo vyhlášeno 9. září a poprvé se tento den slavil v roce 2015. V tento den se narodil slavný italský lékař a fyzik Luigi Galvani (1737), který se proslavil pokusy s elektřinou, které vedly k sestrojení prvního galvanického článku. Hlavní myšlenkou je zvýšit povědomí společnosti o důležitosti třídění a recyklace použitých baterií. V tento den, také mohou lidé přinést vybité baterie, které mají doma schované, na jedno ze sběrných míst. Těch je v České republice již více než 19 tisíc.

Výsledky vyhledávání

doprava

nyní od

29,- Kč

image/svg+xml zasilkovna

Více jak 10 let na trhu

Provozujeme E-shop již přes 10 let a máme tak mnoho zkušeností a mnoho spokojených zákazníků, kteří se k nám rádi vracejí. Jsme připraveni Vám nabídnout široký sortiment zboží za skvělé ceny.

30 dní na vrácení zboží

Chápeme případnou změnu názoru a proto Vám umožňujeme do 30 dnů vrátit zakoupené zboží bez udání důvodu

837 ks zboží nejen pro děti skladem

Ve vlastním skladu evidujeme nyní 837 ks zboží nejen pro děti, které jsou připraveny ihned k dodání