7. 4. Den vzdělanosti

7. 4. Den vzdělanosti

Tento den je v českém kalendáři veden jako Den vzdělanosti a je rovněž oficiálně schváleným významným dnem ČR. 7. dubna roku 1348 byla založena Karlova univerzita. Proto je toto datum spojováno s rozvojem vzdělanosti a často právě v tento den probíhá zvýšená nabídka kulturních akcí.

Karlova univerzita (latinský název Universitas Carolina) je jednou z nejstarších evropských univerzit a nejvýznamnější česká vysoká škola. V současné době se skládá ze 17 fakult a vyučují se na ní nejrůznější obory, např. humanitní a společenské vědy, včetně učitelství, práva, filologie a překladatelství, novinářství a knihovnictví, teologie a věd o umění, přírodní vědy, včetně matematiky a informatiky, lékařské vědy, včetně zdravotnictví a farmacie nebo třeba sportu.

K 31. 12. 2009 studovalo na UK 52 842 studentů v 625 studijních oborech, z toho 7972 doktorských studentů a přes 7 tisíc cizinců.

Touha po vzdělání by měla být u všech žáků i pedagogů jedním z hlavních hnacích motorů. Vzdělání  je totiž trvalou hodnotou, kterou nám nemůže nikdo vzít.

Výsledky vyhledávání

doprava

nyní od

29,- Kč

image/svg+xml zasilkovna

Více jak 10 let na trhu

Provozujeme E-shop již přes 10 let a máme tak mnoho zkušeností a mnoho spokojených zákazníků, kteří se k nám rádi vracejí. Jsme připraveni Vám nabídnout široký sortiment zboží za skvělé ceny.

30 dní na vrácení zboží

Chápeme případnou změnu názoru a proto Vám umožňujeme do 30 dnů vrátit zakoupené zboží bez udání důvodu

837 ks zboží nejen pro děti skladem

Ve vlastním skladu evidujeme nyní 837 ks zboží nejen pro děti, které jsou připraveny ihned k dodání