29. 4. Mezinárodní den tance

29. 4. Mezinárodní den tance

Na 29. dubna každoročně připadá Mezinárodní den tance. Tento den vyhlásil Mezinárodní divadelní ústav a datum není vybraný náhodně, narodil se významný choreograf Jeann Georges Novarra roku 1727. A co myslíte, je tanec sport nebo ne?

Taneční sport je sportovní disciplína, vycházející ze společenského tance. Taneční páry na parketu tancují figury podle stanovených pravidel na odpovídající hudbu a snaží se co nejlépe ztvárnit charakteristické rysy tance i rytmus, melodii a strukturu hudby.

Tance se rozdělují do dvou tanečních disciplín, a to na standardní a latinskoamerické tance. Mezi soutěžní standardní tance patří waltz, tango, valčík, slowfox (neboli slowfoxtrot) a quickstep. Mezi latinskoamerické tance se řadí samba, cha-cha, rumba, paso doble a jive. U dětských kategorií se k této disciplíně přidává polka, byť není latinsko-americkým tancem.

Ano, i tanec může být opravdu náročný sport. Také byl jako jedna z disciplín zařazen na Hry IV. zimní olympiády dětí a mládeže. V České republice existuje spousta tanečních klubů, kam je možno děti přihlásit do zájmových kroužků pro děti již od předškolního věku. Dostane se jim pohybové průpravy, citu pro hudbu a rytmus, nových zážitků a kamarádů. Děvčata si možná splní sen, protože pro tento sport je specifické oblečení pro děti i pro dospělé, ve večerních róbách budou mnohé vypadat jako princezny a z chlapců se na chvíli stanou jejich princové.

Výsledky vyhledávání

doprava

nyní od

29,- Kč

image/svg+xml zasilkovna

Více jak 10 let na trhu

Provozujeme E-shop již přes 10 let a máme tak mnoho zkušeností a mnoho spokojených zákazníků, kteří se k nám rádi vracejí. Jsme připraveni Vám nabídnout široký sortiment zboží za skvělé ceny.

30 dní na vrácení zboží

Chápeme případnou změnu názoru a proto Vám umožňujeme do 30 dnů vrátit zakoupené zboží bez udání důvodu

828 ks zboží nejen pro děti skladem

Ve vlastním skladu evidujeme nyní 828 ks zboží nejen pro děti, které jsou připraveny ihned k dodání