26. 7. Anna

26. 7. Anna

„Svatá Anna, chladna z rána."

Tato pranostika se váže k datu 26. července, kdy je slaven svátek svaté Anny. Samotné jméno Anna je hebrejského původu, kde v překladu znamená „milostiplná" či „milá" a v České republice je 4. nejčastějším jménem. Svatá Anna byla ochránkyní matek, manželství a šťastného porodu.

Svatá Anna (26. července) je společně se svatým Jakubem (25. července) propojena až do 2. srpna do tzv. anenského období. To se vyznačuje právě vysokými denními teplotami a naopak celkem chladnými rány.

A proč chladná rána?

Důvodem je relativně vysoká vlhkost vzduchu v nočních hodinách. Prodlužující se noci mnohem výrazněji ochlazují zemský povrch a zároveň ubírají teplo z přízemních vrstev atmosféry, což je umožněno jasnými až skoro jasnými nocemi. Tím se znatelně ochlazuje vzduch, který nás obklopuje, a my po ránu pociťujeme zimu. Teploty běžně klesají k ránu k deseti stupňům Celsia a naopak ve dne šplhají až ke třicetistupňovým vedrům. Zrána se kvůli zvýšené vlhkosti vzduchu mohou vytvářet přízemní mlhy, a to především v okolí vodních toků, rybníků a přehrad.

V tomto období jistě využijete oblečení nebo doplňky pro děti z naší nabídky jako jsou pláštěnky nebo holínky, vhodné nejen do deště, ale i pro chladnější rána a dny.

Výsledky vyhledávání

doprava

nyní od

29,- Kč

image/svg+xml zasilkovna

Více jak 10 let na trhu

Provozujeme E-shop již přes 10 let a máme tak mnoho zkušeností a mnoho spokojených zákazníků, kteří se k nám rádi vracejí. Jsme připraveni Vám nabídnout široký sortiment zboží za skvělé ceny.

30 dní na vrácení zboží

Chápeme případnou změnu názoru a proto Vám umožňujeme do 30 dnů vrátit zakoupené zboží bez udání důvodu

837 ks zboží nejen pro děti skladem

Ve vlastním skladu evidujeme nyní 837 ks zboží nejen pro děti, které jsou připraveny ihned k dodání