2. 8. Den suchého zipu

2. 8. Den suchého zipu

Tak už i suchý zip má svůj mezinárodní den! Těžko budete v našem eshopu hledat kategorii zboží, které tento významný objev minulého století neobsahuje. Ať už se jedná boty pro děti na suchý zip, kšiltovky s regulací na suchý zip, zavinovačky pro kojence, školní batohy, hračky pro nejmenší nebo třeba plavecké pomůcky pro děti.  

A jak suchý zip vzniknul? 

Zrodil se úplnou náhodou. Objev učinil, George de Mestralroku 1941, když se v Alpách vrátil z procházky se svým psem a potom musel namáhavě vymotávat z jeho srsti kuličky lopuchu. Fascinovaný způsobem a silou, jakou semínka v psí srsti držela, je pečlivě prozkoumal pod mikroskopem a objevil, že na nich jsou malinkaté háčky, které se za chlupy zachytávaly. 

Krom využití v textilním průmyslu, se ve velké míře používá v interiéru kosmických lodí, k upevňování nástrojů a dalších věcí ke stěnám nebo skafandrům, aby se zabránilo jejich poletování ve stavu beztíže. Bohužel se suchý zip opotřebovává, každým rozepnutím se v něm přetrhají smyčky, za něž se háčky zachytávají, a po delším používání přestává být spolehlivý

Výsledky vyhledávání

doprava

nyní od

29,- Kč

image/svg+xml zasilkovna

Více jak 10 let na trhu

Provozujeme E-shop již přes 10 let a máme tak mnoho zkušeností a mnoho spokojených zákazníků, kteří se k nám rádi vracejí. Jsme připraveni Vám nabídnout široký sortiment zboží za skvělé ceny.

30 dní na vrácení zboží

Chápeme případnou změnu názoru a proto Vám umožňujeme do 30 dnů vrátit zakoupené zboží bez udání důvodu

828 ks zboží nejen pro děti skladem

Ve vlastním skladu evidujeme nyní 828 ks zboží nejen pro děti, které jsou připraveny ihned k dodání