25. 11. Mezinárodní den bez nákupů (Kateřina)

25. 11. Mezinárodní den bez nákupů (Kateřina)

Dnes slaví svůj svátek všechny Kateřiny, a že jich v České republice žije nemálo, téměř 120tis., jedná se totiž o v pořadí 20. nejčetnější ženské jméno. K tomuto jménu se váže nemálo pranostik spojených s příchodem zimy, jako například snad nejznámější Kateřina na ledě, Vánoce na blátě nebo Na svatou Kateřinu schováme se pod peřinu.

Víte však, že tento den byl vyhlášen Mezinárodním dnem bez nákupů?

Tato idea "Buy nothing day" vznikla v devadesátých letech ve Vancouveru a měla v době předvánočního utrácení podpořit zamyšlení se nad tím, zda vše co kupujeme je opravdu potřebné. A buďme k sobě upřímní, každý z nás jistě sem tam nějakou tu zbytečnost pořídí. Ať už do svého šatníku oblečení „to jednou budu nosit", suvenýry z dovolené jako ozdobný vějíř, či jiné „pracholapače" s nápisem destinace, nebo hodiny s jelenem, které jste darovali tchýni a či rovnou dvoje tenisky, protože byly s 50% slevou a vy jste se nemohli rozhodnout, která barva se vám líbí víc.

A to vůbec nezmiňujme dětská přání, která nyní v době, kdy všechny děti píší Ježíškovi, nabírají neuvěřitelných rozměrů. Copak byste pořídili živého koně, nebo ne, možná stačí jen ten, co se po zmáčknutí tlačítka bude hýbat a tančit. A také nákupy pro vaše domácí mazlíčky, myslíte, že váš pejsek opravdu ocenil ten nový psí kartáček na zuby.

A co teprve běžný nákup v supermarketu... netřeba pokračovat.

Takže je to jen a jen na Vás, pokud se Vám tato myšlenka zalíbila a chcete ji podpořit, odložte dnes své nákupy, udělejte si raději „den nekupování ničeho", dejte si pauzu a rozmyslete, co opravdu potřebujete. Objednávku v našem eshopu dělejte až zítra!

Pokud Vám naopak tento článek přijde k smíchu, neváhejte a nakupujete hned!

Výsledky vyhledávání

doprava

nyní od

29,- Kč

image/svg+xml zasilkovna

Více jak 10 let na trhu

Provozujeme E-shop již přes 10 let a máme tak mnoho zkušeností a mnoho spokojených zákazníků, kteří se k nám rádi vracejí. Jsme připraveni Vám nabídnout široký sortiment zboží za skvělé ceny.

30 dní na vrácení zboží

Chápeme případnou změnu názoru a proto Vám umožňujeme do 30 dnů vrátit zakoupené zboží bez udání důvodu

837 ks zboží nejen pro děti skladem

Ve vlastním skladu evidujeme nyní 837 ks zboží nejen pro děti, které jsou připraveny ihned k dodání