15. 5. Den rodiny

15. 5. Den rodiny

Rodina je základ státu... a mnohdy i základ pohádkových příběhů pro děti. Dnes 15. května si připomínáme jeden z „významných dnů" stanovený od roku 1994 Organizací spojených národů a to den rodiny.

Pojďme si představit některé populární animované pohádky, ve kterých se objevuje téma „rodiny". Začněme seriálem pro nejmenší děti s názvem Prásátko Peppa. Peppa pig je roztomilé, ale velmi drzé prasátko, má mladšího bratra Toma, Maminku a Tatínka. V seriálu vystupují i Babička a Dědeček, rodiče od Maminky.

V současnosti nejoblíbenější animovaná pohádka Ledové království, která vypráví příběh nebojácné princezny Anny, která se vydává najít svoji sestru Elsu. Ač se to nezdá, i v tomto příběhu vystupuje rodina, Anna a Elsa měly rodiče, kteří museli odcestovat a během cesty zahynuli při bouřce na lodi.

Samotné slovo rodina, anglicky family, nalezneme přímo i v názvech seriálů a pohádkových témat Addams Family, Mimoni family nebo v seriálu Simpsons family, určeném spíše pro dospělé, než pro děti. Rodina Simpsonů zahrnuje Homera, Marge, Barta, Lízu, Maggie, dědu Simpsona, psa Spasitele a kočku Sněhulku. Odehrává se ve fiktivním městě Springfieldu ve Spojených státech a paroduje americkou kulturu a společnost.

Výsledky vyhledávání

doprava

nyní od

29,- Kč

image/svg+xml zasilkovna

Více jak 10 let na trhu

Provozujeme E-shop již přes 10 let a máme tak mnoho zkušeností a mnoho spokojených zákazníků, kteří se k nám rádi vracejí. Jsme připraveni Vám nabídnout široký sortiment zboží za skvělé ceny.

30 dní na vrácení zboží

Chápeme případnou změnu názoru a proto Vám umožňujeme do 30 dnů vrátit zakoupené zboží bez udání důvodu

828 ks zboží nejen pro děti skladem

Ve vlastním skladu evidujeme nyní 828 ks zboží nejen pro děti, které jsou připraveny ihned k dodání