Plavání

Plavání

Plavání dětí patří v dnešní době k nejpopulárnějším aktivitám rodičů s dětmi. My Vám v tomto článku nastíníme možnosti, vysvětlíme přínosy a i když už se bude jednat o věci Vám možná známé, snad i tak najdete určitou zajímavost.

Poprvé se plaváním dětí u nás zabýval v 70.letech minulého století doc. J. Hoch. Nejprve byla věnována pozornost větším dětem, ale následně bylo prokázáno, že plavání i malých dětí, kojenců, klidně i doma ve vaně tzv. "vaničkování", pozitivně ovlivňuje jak psychický, tak i motorický vývoj dítěte. Smyslem plavání je především vyvolat v dětech radost z pohybu, pro ně v tak přirozeném prostředí. Voda dítěti umožňuje větší možnost pohybu ve všech směrech, než má na suchu. Vedle jemné masáže si dítě díky proudění vody po tělíčku lépe uvědomí i samo sebe. Plavání rovnoměrně zatěžuje svaly, a proto se často hovoří o tom, že tento způsob pohybu je nejzdravější. Plaváním a potápěním se zlepšuje dýchání a zvyšuje se kapacita plic, zlepšuje se peristaltika střev, dochází k přirozenému otužování organismu a rozvoji smyslového vnímání. Velmi malé děti plaváním posilují svalovou soustavu, navozují velmi blízký kontakt s rodiči a vytvoří si celkově kladný vztah k vodě. Větším dětem pomáhá plavání k dřívějšímu zvládnutí koordinace pohybu a tím že je plavání většinou organizováno ve skupinkách, dochází k prvnímu navozovaní sociálních vazeb s jiným, stejně starými dětmi.

A jaké jsou možnosti? Ve velkých městech určitě nepřeberné a v těch menších už také není problém. S poptávkou roste nabídka a v dnešní době, kdy je většina rodičů již mobilních není zas až tak velký problém kamkoli si na plavaní dojet a pojmout celou záležitost případně jako výlet za dobrodružstvím. A i když nebude organizované s ostatními dětmi, věříme a ze zkušenosti také dobře víme, že čas strávený při této aktivitě se bude Vám a Vašemu dítku líbit a to je to hlavní.

 

Výsledky vyhledávání

doprava

nyní od

29,- Kč

image/svg+xml zasilkovna

Více jak 10 let na trhu

Provozujeme E-shop již přes 10 let a máme tak mnoho zkušeností a mnoho spokojených zákazníků, kteří se k nám rádi vracejí. Jsme připraveni Vám nabídnout široký sortiment zboží za skvělé ceny.

30 dní na vrácení zboží

Chápeme případnou změnu názoru a proto Vám umožňujeme do 30 dnů vrátit zakoupené zboží bez udání důvodu

837 ks zboží nejen pro děti skladem

Ve vlastním skladu evidujeme nyní 837 ks zboží nejen pro děti, které jsou připraveny ihned k dodání