Bavlna

Bavlna

Bavlna je textilní vlákno z plodiny (keře) Bavlníku, které jsou tvořeny celulózou a jsou používány pro výrobu hlavně oblečení, přikrývek a polštářů. Vlastně se z bavlny dnes vyrábí něco přes 50% všech vyráběných textílií. Její stáří, respektive její první využítí pro oblečení, se datuje již někdy před pěti tisíci, možná i deseti tisíci lety.

Mezi nejdůležitější vlastnosti bavlny patří její vysoká pevnost v tahu a v oděru. Oblečení či povlečení z bavlny jsou velmi jemné na dotek a také velmi pevné. Je zajímavé, že tato pevnost se při namočení ještě o takových 20% zvyšuje, proto je velmi vhodná pro namáhané a často používané textilie, které se musí častěji prát. Výrobky z bavlny, jako dětské oblečení a dětské přikrývky, jsou velmi jemné a příjemné na omak , přičemž dokáží sát značné množství vlhkosti.

Mezi její největší slabiny patří snadné mačkání, žmolkování látek, taktéž její výhřevnost není vysoká. Nicméně se tato látka například v mikinách a bundách pro děti používá jako svrchní materiál, který je vevnitř vystlán různými dalšími látkami, například peřím, které má zase na rozdíl od bavlny chrání velmi dobře před chladem.

V našem e-shopu si můžete vybrat z různých bavlněných dětských výrobků, jako například dětské povlečení, či dětská tričkatepláky a také dětské spodní prádlo.

Výsledky vyhledávání

doprava

nyní od

29,- Kč

image/svg+xml zasilkovna

Více jak 10 let na trhu

Provozujeme E-shop již přes 10 let a máme tak mnoho zkušeností a mnoho spokojených zákazníků, kteří se k nám rádi vracejí. Jsme připraveni Vám nabídnout široký sortiment zboží za skvělé ceny.

30 dní na vrácení zboží

Chápeme případnou změnu názoru a proto Vám umožňujeme do 30 dnů vrátit zakoupené zboží bez udání důvodu

837 ks zboží nejen pro děti skladem

Ve vlastním skladu evidujeme nyní 837 ks zboží nejen pro děti, které jsou připraveny ihned k dodání