Hurá do Mirakula!

Hurá do Mirakula!

Tak už i my jsme byli v Mirakulu. Rodinný park Mirakulum najdete ve středočeských Milovicích.

Vybrali jsme si pěknou slunečnou prázdninovou neděli a brzy ráno vyrazili ze severu Moravy do Čech. V malém poklidném městečku se z ničeho nic před námi objevilo parkoviště velikosti letištní plochy. Dorazili jsme kolem 11hod a kluci mající na starosti parkoviště kmitali v reflexních vestách a využívali každý centimetr prostoru k zaparkování vozů. Davy lidí proudily k pokladnám. V provozu byly všechny 4 pokladny a čekání se rovnalo asi minutě v „řadě".

Celý areál je tak akorát příjemně rozlehlý, že to ani nešlo poznat, že jsou tam tisíce návštěvníků.

Dostali jsme se dovnitř a studovali mapu, dětem nalepili na zápěstí pásky se jmény a našimi telefonními čísly. Když jsme četli propozice, nechápali jsme, proč jsou ty náramky tolik důležité, ale až tady jsme poznali, jak se dá z každé "prolézačky" vyjít třemi východy, a že důležité jsou. Dokonce jsme i dobrý skutek udělali, když jsme dvěma brečícím ztraceným chlapečkům rodiče podle telefonních čísel vytočili.

Opravdu se tam najde pro každého něco, dominantou jsou komplikovaná lanová centra a hrady, které zvládnou i menší děti a do kterých můžou i dospělí, ovšem žabky nejsou úplně vhodná obuv pro lození po lanech.

Na oběd jsme se chystali kvůli našemu diabetickému synovi s předstihem, ale obava z velkých front byla naprosto zbytečná, a pizzu a kuřízek jsme dostali v podstatě okamžitě. V celém areálu bylo dostatek stánků s občerstvením s velkým výběrem ze zdravých i nezdravých jídel, zmrzliny i ledové tříště i z alko i nealko pití. A to vše za NE pražské ceny. Všude je spousta toalet a mikrovlnek na ohřátí jídla.

Prošli jsme se lesní stezkou, četli o stromech a schladili se ve stínu. Ten klid, ten stín a chládeček. Ano teplota se vyšplhala na příjemných 35°C, pocitově asi padesát. Ale dalo se, hodně vody a stín se dal taky najít. To je velké plus, jsou tu zastíněné louky na pikniky, les a spousta slunečníků!

Na závěr nás zlákal i vodní svět, sice jsme s sebou neměli plavky, což byla asi chyba, ale nakonec jsme si vystačili s kraťasy. Jo a kromě plavek nezapomeňte sbalit pro děti i čelovky nebo baterky, v podzemních katakombách je černočerná tma.

Děti, i my dospělí, jsme si celý den užili na 200% a museli jsme slíbit opakování! Takže další doporučení zní, opravdu Vám nejspíš nebude stačit jedna návštěva. Park sousedí s Tankodromem, se kterým je propojený vláčkem, ale na tuto atrakci bychom opravdu potřebovali druhý den, možná dva :-)

Výsledky vyhledávání

doprava

nyní od

29,- Kč

image/svg+xml zasilkovna

Více jak 10 let na trhu

Provozujeme E-shop již přes 10 let a máme tak mnoho zkušeností a mnoho spokojených zákazníků, kteří se k nám rádi vracejí. Jsme připraveni Vám nabídnout široký sortiment zboží za skvělé ceny.

30 dní na vrácení zboží

Chápeme případnou změnu názoru a proto Vám umožňujeme do 30 dnů vrátit zakoupené zboží bez udání důvodu

828 ks zboží nejen pro děti skladem

Ve vlastním skladu evidujeme nyní 828 ks zboží nejen pro děti, které jsou připraveny ihned k dodání